Víkend pro ženy

30.08.2016 22:59

Okresní víkend pro ženy okresu Žďár nad Sázavou se konal ve dnech 17. a 18. Června 2016 v penzionu Fryšava v obci Fryšava pod Žákovou horou.

Příjezd všech zúčastněných byl v možný v době mezi 15 a 16:30 hod, v této době také proběhlo ubytování účastnic víkendu. 

Program víkendového setkání byl zahájen v 17 hodin, proběhlo přivítání účastnic a seznámení s pátečním programem. Po krátkém úvodu nás čekalo setkání s paní Ivou Georgievovou. Téma jejího povídání mělo podtitul „Zdravá žena“. Dozvěděly jsme se jak zdravěji jíst, jak na nás působí některé potraviny, čeho se ve stravě vyvarovat a co naopak by v našem jídelníčku nemělo chybět. Měly jsme také možnost ochutnat moučníky a pomazánky.

Páteční večer nám zpříjemnilo vystoupení harmonikáře, vyprávění vtipů a historek – ženy se zkrátka umí bavit.

Po sobotní snídani jsme trošku tvořily, tak jak je to běžné v našich organizacích, z plsti jsme šily jehelníčky, z barevného papíru skládaly motýly. Někdo šil, někdo skládal, šikovné ruce ovšem měly všechny.

Druhá část dopoledne byla věnována velmi zajímavé přednášce Mgr. Eduarda Krainera na téma „Jak se nestát obětí trestného činu“ – kdo je obětí, jak se jí může stát, jak se bránit, co vše se může stát.

Po obědě a společném focení, byl letošní okresní víkend pro ženy ukončen.